NEM LESZÜNK DROIDOK (?)

medicaldroid-torOkosan jegyzi meg a népi bölcsesség, hogy a babona olyan, mint a szentjánosbogárka. Sötétségre van szüksége ahhoz, hogy világíthasson…ebben nagyon hasonlít a magyar politikai elitre.
A tipikus magyar szavazó, kinek babonája, fétise, földi istene ma Orbán, Gyurcsány (MSZP-EGYÜTT-PM bagázs…bajnaik, mesterházyk, vonák és még pár regnáló vagy már letűnt, de nem névtelen fehérgalléros bűnöző, akiket az elmúlt 40 év (nem nyolc év, hanem legalább negyven!) a dolgozó emberek nyakára hozott).
– Ne bántsd a munkást, mert morcos lesz, és elfordul tőled! – mondja a mai magyar munkásvezető, aki az általa képviselt szerencsétlenek hátán élősködő parlamenti parazita lett.
De amint mond: gyávaság, megalkuvás. Nem jobb, mint a minden földi jó állandó ígérgetése, ingyen sörrel leöblítve, választási kortes beszéddel édesítve.
A populizmusra és demagógiára (…populista demagógiára) leginkább fogékony (esernyőrázó, arcba savazó, monnnyonle kántáló) egyszerű népek a megalkuvó, kiegyezésre hajlandó, a mindenkori helyzethez viselkedésével alkalmazkodó, a pillanatnyi előnyökért a fontosabb célokat eláruló politikai hiénák legkönnyebben befogható áldozatai lettek. És a saját hiszékenységüké, tervszerű butaságuké, ostobaságuké.
Ez a Győzike-show-kon, Blikk és Bors napilapokon, és azon a politikai médián nevelkedő generáció – amely médiát és népet Joseph Pulitzer, magyar születésű amerikai újságíró, lapkiadó így jellemzett: “A cinikus, zsoldoslelkű, demagóg sajtó idővel ugyanolyan alantas népet teremt, mint amilyen ő maga” -, lassan bűzlő szennyé rohasztotta saját világát, és cinikus, zsoldoslelkű, demagóg droidokká alantasította magát.
A fehérgalléros bűnözők, a népnyúzók, a munkásáruló politikusok, a gondolkodás nyűgétől központilag felmentett, mantrázó droidok kedvéért alacsony költségvetésű szappanoperává, gyengeelméjűek bulvárpolitikájává züllesztették a közügyekkel való foglakozást, a közösségért folytatott elvi és gyakorlati harcot, ami tiszta értelemben maga a politika.
És mit tesz a magyar munkás most?
Csápol, éljenez és odatartja még egyszer a másik orcáját is.
Nem kapott még talán eleget?
A lassan érlelődő összefogást ismét aprópénzért adja el a nagytőkés úri rétegnek.
Pedig a hosszútávú, őszinte együttműködés két ellentétes gazdasági érdekű fél között nem lehetséges.
Ha ennek a színpadias összeborulásnak a gyengébbik (értsd: tőkehiányos) része (értsd: a munkásság) ráadásul olyan gazdasági, társadalmi engedményeket várna el az uralomra törő féltől, amely annak általa természetesnek vélt előjogait, pénzügyi előnyeit sértené, akkor nyilvánvalóan egy politikai aknamezőn folytatott vérfertőző kényszerházasság undorító násztánca lesz belőle.
Egy tánc, ahol a pénz(es) fütyül, a szerencsétlen munkás pedig ropja, és még mosolyog is hozzá.
Most éppen ezt láthatjuk.
Látható elfajulás kezdődött egy vérfertőző orgiában, ahol a magyar munkás ismét egy Orbán, Gyurcsány (MSZP-EGYÜTT-PM bagázs…bajnaik, mesterházyk, vonák és még pár regnáló vagy már letűnt, de nem névtelen fehérgalléros bűnöző, akiket az elmúlt 40 év (nem nyolc év, hanem legalább negyven!) a dolgozó emberek nyakára hozott) – féle jóléti állam ígéretéért áldozza fel a változtatáshoz lassan talán elegendővé érlelődő energiáit.
Üzekedik egymással a milliomos, a tolvaj, a hazug, és a magyar munkás tartja a lámpást, hordja a muníciót hozzá.
És miért? Szerintük egymással, egymásért.
Pedig épp ésszel felfogva érthető, hogy az említett bagázs hatalomra kerülve néhány látszatos intézkedésen kívül nem sokat tesz majd (miért tenne?) a munkásrétegért. Természetesen az orbáni fél-fasiszta állam se jobb, de valóságában kizárólag a látható diktatórikus allűrjei miatt veszélyesebb.
Az említett „baloldali” vezetők és a munkások között semmilyen összeborulás nem lehet egészséges. Ellenben nálunk, a munkások a kezdődő forrást lassítják azzal, hogy a robbanástól valójában leginkább tartó Orbán, Gyurcsány (MSZP-EGYÜTT-PM bagázs…bajnaik, mesterházyk, vonák és még pár regnáló vagy már letűnt, de nem névtelen fehérgalléros bűnöző, akiket az elmúlt 40 év (nem nyolc év, hanem legalább negyven!) a dolgozó emberek nyakára hozott) valamelyik táborához csatlakoznak.
Így félresöpörve a valódi ellentéteket, maguk állnak ellen a valódi változásoknak.
Nehéz megértetni velük, hogy egy tapasztaltan hazug, ál-szociáldemokrata kormány hatalomra jutása, a munkások számára jelenleg ugyanolyan veszélyes, mint a fasiszta irányt vett orbáni rezsim további regnálása.
Kimondva-kimondatlanul, amíg a jelenlegi jobboldali és szélsőjobboldali nyomás – a teher alatt nő a pálma elve alapján – maga gerjeszti az elégedetlenek önszerveződését, addig a szoci-álista köpenybe bújt munkásárulók fellépése hosszú évekre elaltatja, önámító várakozásba, önbecsapó elégedettségbe rántja az éppen kifejlődő munkás érdekvédelmet.
Végeredményben kijelenthetjük, hogy a munkások munkásokért vívott harcának elsőrendű, és egyben egyedül eredményt ígérő taktikai feladata nem más, mint a butaság legyőzése.
A félrevezetett emberek saját kényszerképzeteiket védő csökönyösségének legyőzése azáltal, hogy tiszta értékek mentén őszinte politizálással győzzük meg, tanítjuk őket. A regnáló fasiszta, és az esetleg azt felváltó tőkésbarát ál-szociáldemokrata munkásárulók eltávolítása csak ezután lehetséges, ha ezt megértitek.
Mit is mondott Joseph Pulitzer, magyar születésű amerikai újságíró? “A cinikus, zsoldoslelkű, demagóg sajtó idővel ugyanolyan alantas népet teremt, mint amilyen ő maga”. Cinikus, zsoldos- lelkű, droidokká alantasítjuk magunkat.
Az emberek félnek, kétségbeesettek, éheznek, fel vannak háborodva. Földi isteneket keresnek, a hozzájuk édes ígértekkel közeledő politikusok között. De nem szabadna megengedni, hogy a legnagyobb sötétség időszakaiban a legkönnyebben megérthető populista utat járó munkásárulók (orbánok, gyurcsányok, bajnaik, vonák, mesterházyk, szélesgáborok, simicskalajosok…a FIDESZ-MSZP-EGYÜTT-PM bagázs…és még pár regnáló vagy már letűnt, de nem névtelen fehérgalléros bűnöző, akiket az elmúlt 40 év (nem nyolc év, hanem legalább negyven!) a dolgozó emberek nyakára hozott) bazári majomként bánjanak a munkássággal.
Ez viszont a munkások saját felelőssége, ennek megértése saját feladata.

-hajekcsaba-

Facebook Comments