SZIKRA – beköszönő levél

szikrafejlecMIÉRT? Mert rendeznünk kell a kapcsolatunkat egymással. Valahol össze kell találkoznunk végre! Te és Én. A munkás, a munkanélküli. A társadalom napi szinten kirabolt, kizsákmányolt, senki által nem képviselt 90%-a. A napról napra élő bérrabszolga tömeg és az önhibájukon kívül szerencsétlenné tett munkanélküli.
Minden nap elsétálunk egymás mellett. Elsétálunk, mint sorstársak, elsétálunk, mint lehetséges barátok.
Álljunk meg néhány szóra végre! Vegyük észre egymást! Kezdjük néhány egyszerű gesztussal. Néhány egyszerű kérdéssel, néhány egyszerű tettel, amit az arctalanság, a családokat, közösségeket szétziláló embertelen RENDSZER kitörölni készül az életünkből.
Ki vagy? Tudunk segíteni valamiben? Tudnál segíteni Nekünk? (Tudnál segíteni nekünk!)
Miért Te és Én…vagyis Mi? Mert Mi vagyunk a 90%, a maradék parazita 10%-ot etető tömeg, amely naponta hajnalban kel, és éjjeli sötétben dolgozik, fagyban robotol, vagy mérges gázokat lélegzik. Aki a fél napját rabszolgaként tölti. Aki minden hónapban remeg a béréért. Aki már nem mer a családja szemébe nézni. Aki megszakad, csak hogy élelmet vegyen…
Mi vagyunk a munkások, akik magukra maradtak, akiket senki se kérdez meg, akiket senki se véd meg. Mi viszont megértettük, hogy önmagunknak kell cselekednünk, önmagunkat megvédenünk, megszerveznünk, mert más nem teszi meg helyettünk, értünk. Mi munkások vagyunk a munkásokért.
Nem vagyunk fizetett lakájmédia. Nem kell pénzért ál-híreket gyártanunk, nem kell a gazdáinkért hazudnunk.
Mi véleményt alkotunk, és azt elmondjuk. Nem törekszünk a népszerűség arany középútjára. Nem kötünk elvtelen alkukat. Az elfogadásért, a kispolgári népszerűségéért nem szépítjük mondanivalónkat. Nem függünk más pénzügyi támogatásától. A szerkesztőinket nem pártok delegálják. Pénzt nem kapunk az elvégzett munkáért, így korruptak se lehetünk.
És Te? Ordítsd ki magad nálunk! Mi ordítunk Veled együtt. Ha üres az öklöd, követ rakunk bele. Csak azt ígérhetjük, hogy ott leszünk Veled. Nem vállalunk többet, minthogy egy SZIKRA leszünk, ami lángot gyújthat. De a szikra légüres közegben elhal.
Bármit is próbálunk, Nélküled és Helyetted nem tudunk cselekedni. És tudod mit? Nem is akarunk.
Ébredj fel végre Te is!

Facebook Comments